Afscheid WOCO bestuur

Zo langzaam maar zeker komt het eind in zicht van het WOCO-gebouw aan de Vijverweg.

In de laatste week van juni 2023 hebben de huidige bestuursleden van het WOCO afscheid genomen. Het bestuur bestaat uit Jan Dorst, Lenie Ubachs en Paul Groenemans. Alle drie de leden zijn jarenlang, Lenie zelfs meer dan 40 jaar, actief geweest voor het draaiend houden van het WOCO. Wethouder Ivo Tillie heeft de bestuursleden tijdens een kop koffie met vlaai, hartelijk dank gezegd voor het vele werk dat men al die jaren gedaan heeft om dit gebouw uitnodigend te houden voor de ouderen in de wijken. Namens het Wijkplatform KLP (of Sittard Zuid-Oost) heeft Yolanda Hogenboom de bestuursleden bedankt voor hun inzet.

Het WOCO-gebouw is zwaar verouderd en de huidige generatie ouderen maakt voor haar sociale contacten weinig tot geen gebruik van dit gemeenschapshuis. De komende tijd zal het gebouw nog gebruikt worden door de fanfare Sint Jan, omdat de fanfarezaal verbouwd gaat worden. Zodra de verbouwing rond is en de fanfare weer terug ‘op eigen honk’, valt het doek voor het WOCO-gebouw definitief. Het gebouw zal gesloopt worden en de vrijkomende ruimte zal gebruikt worden om de speelplaats van de basisschool Leyenbroek uit te breiden.

Met het bestuur van de parochiekerk in Leyenbroek is overeengekomen dat de weinige bezoekers die nog gebruik maken van het WOCO een ruimte kunnen benutten in de pastorie. Net zoals het voor Jan en Lenie vanzelfsprekend is om door te gaan met hun andere passie, hun dagelijkse kilometerslange rondes voor de buurtpreventie, is het voor hen eveneens vanzelfsprekend dat zij voor hun vaste bezoekers ook in de pastorie voor een warm welkom, een goede begeleiding en een hartelijk woord zullen zorgen.