Mag ik mij even voorstellen, mijn naam is Paul Fekkes en ik woon in de Felix Ruttenlaan in Sittard. Sinds 1 februari maak ik samen met mijn partner gebruik van een nieuw initiatief binnen onze gemeente: Samen Slim Rijden Sittard.

Het idee achter dit project is dat je samen met een aantal buurtgenoten een elektrische auto deelt. Je bent met elkaar verantwoordelijk voor zo’n auto en regelt via een gezamenlijke app ook de reserveringen en het gebruik. Hoeveel je gebruik maakt van de deelauto, privé of zakelijk, bepaal je zelf via een maandelijks abonnement. Dat abonnement ia all-in, inclusief verzekeringen.

De elektrische deelauto is een goed alternatief voor mensen die maar af en toe een auto nodig hebben. In de regel vervangt één deelauto vier tot acht privéauto’s en dat zorgt voor meer ruimte, minder uitlaatgas en minder fijnstof in de buurt. Daarnaast bespaar je jaarlijks een hoop geld en voor veel mensen is de aanschaf van een elektrische auto momenteel sowieso te duur. Wij hebben inmiddels onze benzineauto verkocht en wanneer we nu een ritje maken in zo’n elektrische Peugeot 208-e of Renault Megane E-Tech dan missen we onze eigen auto ècht niet.

Momenteel staan de deelauto’s van Samen Slim Rijden Sittard op de parkeerplaats achter het Stadskantoor, maar het is de bedoeling dat er ook deelauto initiatieven ontstaan in de wijken en buurten in Sittard-Geleen. Daarom ben ik op zoek naar geïnteresseerden in onze wijk om samen een gebruikersgroep op te zetten. Interesse of vragen? paulfekkes@kpnmail.nl

Meer info: https://www.onzeauto.com/samenslimrijden/sittard