Bewonersbijeenkomst  aanpak wateroverlast: woensdag 6 juli 2022, aanvang van de presentatie 19:30 uur.
Locatie: Activiteitencentrum Leyenbroek (AC Leyenbroek), Leyenbroekerweg 113C

Sinds mei 2021 houdt Wijkplatform KLP geen reguliere vergaderingen maar organiseert deze op verzoek van bewoners of op eigen initiatief als wij belangrijke informatie met u willen delen in een interactieve sessie.

Wij nodigen u uit deel te nemen aan een informatieve bijeenkomst over de aanpak van wateroverlast onder het motto: “Klimaatverandering treft ons allemaal”.

Wat doet u als het KNMI een code oranje afgeeft vanwege onweersbuien met mogelijk wateroverlast tot gevolg? Hoe heeft u de situatie in mei 2018 meegemaakt? Hoosbuien, hittegolven, droogte en overstromingen. Klimaatverandering staat volop in het nieuws en kan ons ook in onze eigen woonwijk treffen. Belangrijk is ons aan te passen aan het veranderende klimaat (dat is klimaatadaptatie). Zo worden we weerbaarder en kunnen we tegen een stootje.

Om dit goed op te pakken, heeft de gemeente Sittard-Geleen samen met de andere gemeenten in de regio en het waterschap Limburg een model ontwikkeld waarmee de effecten van hoosbuien in kaart gebracht kunnen worden. Graag wil de gemeente u de resultaten hiervan laten zien en hierbij specifiek inzoomen op uw wijk (staat uw huis in een vergroot risico gebied?). Daarna willen zij met u in gesprek over de risico’s op wateroverlast, wat de gemeente hieraan gaat doen en wat u hier ook zelf als inwoners aan zou kunnen doen.

Uw wijkplatform organiseert hiervoor een bewonersbijeenkomst op woensdag 6 juli in het AC Leyenbroek. Ingang aan de linkerkant van het kloostergebouw. Adres: Leyenbroekerweg 113C
Aanvang 19:30 uur

Klik hier om naar het contactformulier te gaan waar u zich kunt aanmelden. Geef daarbij s.v.p. aan met hoeveel personen u deze bijeenkomst over klimaatverandering en wateroverlast wilt bijwonen.