Clean Up March’ & Bright festival

Doe mee aan de ‘Clean Up March’ in je eigen straat en bezoek het Bright festival in het centrum van Geleen.

In Sittard-Geleen staat de hele volgende week (van 12 tot en met 18 september 2022) in het teken van afval, bewustwording en circulariteit.

‘Clean Up March’

Vaste Prik, een krachtenbundeling van vrijwilligers in Sittard-Geleen die geregeld zwerfafval in onze gemeente opruimen, organiseerde vorig jaar tijdens de World Clean Up Day een ‘Clean Up March’ / Opruim Mars van Sittard naar Geleen. Tijdens deze 5 km lange mars van Sittard naar Geleen werd door alle deelnemers zwerfafval opgeruimd.

De ‘Clean Up March’ die dit jaar georganiseerd wordt, bestaat eruit dat iedereen gedurende de hele week in zijn eigen woonwijk aan de slag kan met het opruimen van zwerfafval. De benodigde attributen worden aangeleverd en alle zakken zwerfafval worden opgehaald.

Samen met het Stadslab wordt met de verzamelde zakken vuilnis een collectief kunstwerk de Turtle of Trash gevuld. Dit kunstobject blijft ca. 2 weken in het centrum van Geleen staan om extra bewustwording rondom zwerfvuilproblematiek te creëren.

Meedoen, zelf een prikactie in je buurt starten of vragen?
Stuur een email naar vastepriksittardgeleen@gmail.com en kijk op www.vastepriksittardgeleen.nl.

Bright festival.
Dit jaar is er een Bright festival in het centrum van Geleen waarbij aan de hand van een uitgebreid programma ingegaan wordt op innovatie, circulariteit – wat is dat eigenlijk? – en duurzaamheid. Kijk voor het uitgebreide programma op www.brightfestival.nl.