De schat in de heksenhut

Door: gastschrijver Jonny Ladeur

Na overleg met de Stichting Buurt Kolleberg heeft een aantal ouders/buurtbewoners uit de gelijknamige wijk het initiatief genomen wederom iets leuks voor de hele kleintjes in de buurt te organiseren. Vorige week was de zomervakantie bijna afgelopen, goed moment voor een kindermiddag.

Na het succesvolle paaseitjes zoeken in april, werd dit keer gekozen voor een speurtocht.  Op 3 september kwamen ongeveer 10 kinderen tussen de 2,5 en 7 jaar, vergezeld door hun ouders naar de afgesproken plek, om vervolgens gezamenlijk richting het bos van Watersley te trekken. Daar troffen ze een heksenhut aan waar zich een schat in bevond. Deze schat was afgesloten met een cijferslot, maar de heks van de Kollenberg had wel een bericht achtergelaten. Ze was namelijk haar hoed en bezem kwijt, en de kinderen kregen de opdracht om deze te gaan zoeken. Ook moesten de kinderen een echte heksenbezem maken van takken. En er werd zelfs in een grote pan heksensoep gemaakt. Ingrediënten: o.a.  vleermuizenbloed en paddenslijm.

Nadat ze de puzzelstukjes hadden gevonden konden ze aan de slag om de puzzel te maken. De stukjes vormden een hoed en een bezem. Op de achterkant ontdekten ze cijfers. Deze cijfers bleken de code te zijn van het slot van de schatkist. Nadat ze de code hadden ontcijferd konden ze  de schatkist openen. Hierin vonden ze een lekkernij en natuurlijk hun welverdiende ‘heksen-hulp-diploma’!

Kortom een geweldige middag voor de kleintjes in de buurt.

Voor meer informatie, stuur een email naar kids@buurtkolleberg.nl