Onze gemeente – wat vindt u daarvan?

In Sittard-Geleen krijgen in de maand april zo’n 45.000 huishoudens een uitnodiging om mee te doen met de inwonerspeiling 2022. Maar ook als u geen uitnodiging krijgt, kunt u meedoen! De gemeente zal de uitkomsten van de peiling delen EN gaat met de resultaten aan de slag: gericht per wijk of stadsdeel en samen met u als inwoner, ondernemer of organisatie. De vragenlijst is opgebouwd uit vier hoofdthema’s:

  • Woon- en leefklimaat   (betrokkenheid bij en inzet voor de buurt en op samenwerking / partnerschap met de gemeente)
  • Relatie inwoner-gemeente (besteedt aandacht aan de netwerksamenleving en de veranderende rol van inwoner en overheid)
  • Gemeentelijke dienstverlening (gaat over de dienstverlening van de gemeente)
  • Zorg en welzijn  (gaat in op de decentralisatie en de maatschappelijke veerkracht zoals vrijwilligerswerk en mantelzorg)

Invullen van de vragenlijst kan t/m 24 april 2022 en kost ca. 20 minuten. Doet u ook mee? Klik op onderstaande link voor meer informatie en de vragenlijst.

https://www.metsittardgeleen.nl/inwonerspeiling

Wilt u na invulling van de vragenlijst persoonlijk uitgenodigd worden om de uitkomst van de peiling met de gemeente en het wijkplatform te evalueren? Stuur dan een kort berichtje naar info@sittardzuidoost.nl. U bent meer dan welkom.

Er iets van vinden, dat doen we allemaal. Wilt u dat uw mening meetelt? Maak dan uw mening bij de gemeente kenbaar, alleen dan kan er ook iets mee gedaan worden.