Opschoondag zaterdag 26 maart in onze eigen wijken; doe jij ook (weer) mee?

Vorig jaar hebben wij als Wijkplatform KLP voor het eerst meegedaan met de landelijke zwerfafval-opruimdag. Met een groot aantal vrijwilligers is in onze eigen wijken (Kollenberg, Leyenbroek en Park) het zwerfafval opgeruimd. Ca. 100 kg werd verzameld!

Ook dit jaar willen we weer meedoen, doe jij op zaterdag 26 maart 2022 ook (weer) mee?

Vorige keer is er in verband met de toen geldende Corona maatregelen geen gezamenlijke aftrap georganiseerd. Dat bleek een leuk voordeel te hebben: vrije keuze in de gewenste starttijd. Zo gaan we het dus ook dit jaar (en de komende jaren) doen. Alle deelnemers bepalen zelf hoe laat ze beginnen.

Wat is de bedoeling ?

We vormen groepjes van minimaal 2 personen. Ieder groepje krijgt -bij voorkeur dicht bij zijn eigen woonadres- een ‘beprikbaar’ stukje wijk toebedeeld en een afvalverzamelplaats toegewezen. De gemeente Sittard-Geleen voorziet ons van veiligheidshesjes, grijpers en vuilniszakken. Voor handschoenen kun je het beste zelf zorgen.

Vergeleken met vorig jaar zijn de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van Corona gelukkig behoorlijk versoepeld. We mogen weer een stuk meer. Maar toch. Ook dit jaar lijkt een gezellig gezamenlijk drankje achteraf, ons toch nog niet verstandig. Jammer, maar, we houden hoop voor de komende jaren!

Als alternatief kun je aan het eind van je prikronde je veiligheidshesje(s) en prikker(s) op de doorgegeven afvalverzamelplaats achterlaten; wij zullen ervoor zorgen dat deze opgehaald worden.

Doe mee met de landelijke opschoondag, help mee je eigen wijken ècht schoon te maken en meld je  onder vermelding “ik doe ook mee” aan via het contactformulier van onze website:

Klik hier: ik meld me aan om mee te helpen.

Laat je ons voor 10 maart 2022 weten of je meedoet? Na aanmelding nemen we contact op om afspraken te maken over de vorming van de groepjes (wie loopt het liefst met wie en waar) en bezorging van de benodigde attributen.