.

.

Onze wijkagenten en wijkBOA stellen zich voor

Direct naar de wijkBOA? Klik hier.

Wijkagenten Roy Gelissen en Arno Benders

Beste inwoners,

Bij dezen willen wij ons graag voorstellen: wij zijn Arno Benders (links op de foto) en Roy Gelissen en sinds 20 april 2024 de nieuwe wijkagenten van Stadsdeel 4: Kollenberg, Leyenbroek, Park, Watersley, Ophoven en Sanderbout, Sittard Centrum, Limbrichterveld, Hoogveld en Bedrijvenstad Fortuna

Voor deze nieuwe indeling was Arno Benders de wijkagent van Limbrichterveld, Hoogveld en Bedrijvenstad Fortuna en Roy Gelissen wijkagent van Sittard-Centrum. Roy Knez was eerder verantwoordelijk voor Kollenberg, Leyenbroek, Park, Watersley, Ophoven en Sanderbout, maar is nu wijkagent in een ander stadsdeel in Sittard-Geleen.

De afgelopen jaren is er enorm veel veranderd binnen onze organisatie. Maar niet alleen de politieorganisatie is veranderd, ook de maatschappij heeft een transformatie ondergaan. Dit heeft ertoe geleid dat de politie andere prioriteiten heeft gekregen en ondersteuning heeft gezocht bij onze ketenpartners voor het afhandelen van allerlei meldingen die voorheen bij de politie terecht kwamen. Kort samengevat houdt dit in, dat de politie zich voornamelijk richt op veiligheidsproblematieken in de wijk. Overlastsituaties, burenruzies en parkeergedrag bijvoorbeeld, zijn nagenoeg geen onderdeel meer van ons vak. Gemeenteboa’s en Partners in Welzijn (PIW) zijn de eerste aanspreekpunten in zulke situaties. Deze transformatie is geregeld nog een dilemma onder de inwoners van Sittard-Geleen, wie moet ik nu bellen? Het is geen probleem als er een (onnodige) melding wordt gemaakt bij politie, die wij vervolgens doorverwijzen naar onze ketenpartners. Maar wij zouden begrip willen vragen voor deze doorverwijzing, omdat wij als politie anders niet in staat zijn ons werkzaamheden op een fatsoenlijke wijze te doen.

Mochten jullie vragen hebben, dan zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844. Maar ook op politie.nl kunt u ons terugvinden als u gaat zoeken bij het onderdeel “mijn buurt”. Wij staan tevens in verbinding met het wijkplatform en de buurtpreventie, via deze kanalen kunnen jullie ons ook bereiken.

.

.

WijkBOA Muammer Yigit

Beste lezers,

Mijn naam is Muammer Yigit en sinds 2018 ben ik werkzaam als BOA voor de gemeente Sittard-Geleen. Vanaf 2019 ben ik benoemd tot WijkBOA en werkzaam voor de wijken Sanderbout, Ophoven, Limbrichterveld, Kollenberg, Leyenbroek en Watersley.

Mijn werk omvat verschillende taken en verantwoordelijkheden, waaronder toezicht houden op de naleving van lokale verordeningen en wetten, zoals de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Waar nodig treed ik daarbij handhavend op.
Ik houd mij bezig met de aanpak van onder andere geluid- en afvaloverlast,  loslopende honden, parkeerovertredingen en sociale misstanden.

Door middel van preventie en advies werk ik dagelijks aan het veilig en leefbaar houden van de wijken in mijn werkgebied binnen een gemeente waar we trots op mogen zijn.

Dit doe ik natuurlijk niet alleen. Samen met andere partners staan we voor u als inwoner klaar om mee te denken en te handelen waar dat nodig is. In de ene situatie treden wij daarbij handhavend op en in een andere situatie bemiddelend.

Komt u graag persoonlijk met mij in contact, laat dan een contactverzoek achter bij de gemeente op telefoonnummer 14046, via het meldformulier op de website van de gemeente Sittard-Geleen of laat een bericht achter in de Fixi App. Ik neem daarna zo snel mogelijk contact met u op.

Wellicht tot ziens en spreek mij gerust aan als u mij ziet.

Muammer Yigit

Buitengewoon opsporingsambtenaar